Potraviny zostanú kvalitné a výživné - Strava zostane čerstvá a je až 4-krát zdravšia
- Potraviny uchránime pred stratou vitamínov, minerálov a arómy
- Môžu byť mrazené, schované v pivnici alebo na polici
- Veľmi vlhké potraviny sa nevysušia, chrumkavé potraviny nezmäknú, suché potraviny (napr. hnedý cukor) nestvrdnú, pretože vzduch sa na ne nedostane
Jednoduché použitie skladovacích boxov - Mobilné a hygienické nádoby
- Použitie bez elektrickej energie
- Na správne fungovanie pomôcok je nutné mať i potrebný vákuový odsávač
- Všetky pomôcky môžeme vákuovať pomocou ručného alebo elektrického odsávača alebo pomocou nadstavca, ktorý je priložený k vákuovým prístrojom
Šetríme čas a peniaze - Vďaka trvanlivosti je odpadkov kvôli skazenosti potravín menej a taktiež je menej nákupov, lebo môžeme kupovať väčšie balenie, čo je lacnejšie
- Mäso, hydinu a ryby marinujeme rýchlejšie - vákuové skladovanie totiž rozšíri póry potravinám a marináda sa do nich absorbuje rýchlejšie
- Sáčky sú vyrobené z PA/PE fólie, nepriepustného materiálu, ktorý je neutrálny na chuť a vôňu. Môžeme ich použiť viackrát.
Funkcie znamenajú - Funkcia automatického vákuovania (prístroj samočinne vytvorí vákuum a zastaví proces vákuovania, keď je požadovaný podtlak dosiahnutý)
- Funkcia ručného vákuovania pre uchovávanie citlivých a vlhkých potravín (proces vákuovania zastavíme ručne, Keď usúdime, že je vysávaného vzduchu dosť)
- Preventívna zberná nádoba pre tekutiny
Kvalita a praktickosť - Kvalitné materiály zaisťujú dlhoročnú záruku vákuových nádob
- Vyhneme sa nepríjemnej vôni v miestnosti alebo v chladničke, pretože všetky potraviny vložíme do nádob
Zrovnávacie tabuľky skladovania potravín (podľa údajov odskúšaných firmou Status - oddelenie rozvoja)
Uchovávanie potravín v chladničke |
Druh potravín | Bežné skladovanie | Vákuové skladovanie |
Varené potraviny | 2 dni | 10 dní |
Čerstvé mäso | 2 dni | 6 dní |
Varené mäso | 4 - 5 dní | 8 - 10 dní |
Čerstvé ryby | 2 dni | 4 - 5 dní |
Tvrdé syry | 12 - 15 dní | 50 - 55 dní |
Mäkké syry | 5 - 7 dní | 13 - 15 dní |
Čerstvá zelenina | 5 dní | 18 - 20 dní |
Čerstvé bylinky | 2 - 3 dni | 7 - 14 dní |
Praný šalát | 3 dni | 6 - 8 dní |
Čerstvé ovocie | 3 - 7 dní | 8 - 20 dní |
Dezerty | 5 dní | 10 - 15 dní |
Uchovávanie potravín v mrazničke |
Druh potravín | Bežné skladovanie | Vákuové skladovanie |
Čerstvé mäso | 6 mesiacov | 18 mesiacov |
Mleté mäso | 4 mesiace | 12 mesiacov |
Hydina | 6 mesiacov | 18 mesiacov |
Ryby | 6 mesiacov | 18 mesiacov |
Čerstvá zelenina | 8 mesiacov | 24 mesiacov |
Hríby | 8 mesiacov | 24 mesiacov |
Bylinky | 3 - 4 mesiacov | 8 - 12 mesiacov |
Pečivo | 6 - 12 mesiacov | 18 mesiacov |
Kávové bôby | 6 - 9 mesiacov | 18 - 27 mesiacov |
V tabuľkách je uvedená len približná doba trvanlivosti, pretože tá závisí na počiatočnom stave, čerstvosti potravín a spôsobu prípravy jedál. Odskúšané skladovanie v chladničke pri +3°C až +5°C a v mrazničke pri -18°C Všetky komplety vákuových prístrojov obsahujú: - vákuovací zvárací prístroj
- 5 menších sáčkov, veľkosť 200x280mm
- 5 väčších sáčkov, veľkosť 280x360mm
- 1 užšia rolka fólie, veľkosť: 200x3000mm
- 1 adaptér pre vákuovanie nádob a ostatných pomôcok k vákuovaniu
- 1 čepeľ na rezanie fólie
- 1 návod na použitie
Vákuové nádoby Skladujte do vákuových nádob a až 4-krát predĺžite trvanlivosť a kvalitu potravín
- Rôzne formy a objemy nádob na rôzne potraviny. Vyberte si podľa potreby
- Nádoby sú urobené tak, že ich môžete skladať na seba
- Transparentnosť nádob umožňuje, že ihneď vidíme, čo je v nich uchované
- Hermetické uzavretie potravín, aby ste sa vyhli rôznym vôňam v priestoru a v chladničke
- Vyrobené sú z kvalitného polykarbonátu, sú pevné a pri páde sa nepoškodia a zostanú uzavreté
- Na správne fungovanie je nutný potrebný vákuový odsávač
Vákuový džbán - Šťavy sú plné vitamínov! Vákuový džbán je ideálny na uchovávanie čerstvo vymačkanej šťavy, mlieka a ostatných nápojov
- Keď nápoj vákuovo uchováme, predĺžime jeho čerstvosť a aróma
- Ušetríme peniaze a zabezpečíme hygienické skladovanie bez nepríjemných vôni
- Objem džbánu je 1 liter, jeho tvar je špeciálne prispôsobený dverám chladničky
- Na vákuové
skladovanie je nutné potrebný vákuový odsávač
Cedítka - Na skladovanie vlhkých a mokrých potravín vo vákuovích nádobach odporúčame predovšetkým na čerstvo umyté ovocie a zeleninu a pri skladovaní čerstvého mäsa, obzvlášť pokiaľ je pripravené na grilovanie
- Väčšie nádoby môžeme prehradiť rozdeľovacími prepážkami a do jednej nádoby môžete vložiť viac rôznych potravín
- Doporučujeme taktiež na uchovávanie desiaty a malého občerstvenia, lebo sa vône vo vnútri nádoby nemiešajú