Logo webu
Slovenská verzia
Prejsť na českú verziu
Otvoriť vyhľadávanie
Otvoriť menu

Blog

Obrázok ku článku Pestrá strava aj bez lepku: Naplánujte si jedálny lístok a majte vždy dostatok zásob

Pestrá strava aj bez lepku: Naplánujte si jedálny lístok a majte vždy dostatok zásob

Celiakia a intolerancia lepku sú chronické ochorenia, ktoré si vyžadujú osobitnú pozornosť v stravovaní a stravovacích návykoch. Ak sa vás táto diagnóza týka, nemusíte vešať hlavu. Všetko, čo musíte urobiť, je naučiť sa niekoľko základných pravidiel a princípov a časom uvidíte, že vaša strava je rovnako pestrá ako predtým. Zdravý životný štýl a starostlivý výber potravín sú kľúčové.

10.11.2023

Danka Kladivová

Obrázok ku článku Sezóna medvedieho cesnaku - Recepty

Sezóna medvedieho cesnaku - Recepty

Sezóna medvedieho cesnaku je už v plnom prúde. V minulom článku sme si povedali prečo by sme tento prírodný liek nemali nechať bez povšimnutia, kde ho nájdeme a tiež ako skladovať medvedí cesnak. Dnes Vám ponúkame zopár veľmi rýchlych a jednoduchých receptov, na prípravu ktorých nepotrebujete žiadne veľké kuchárske umenie ani stráviť hodiny v kuchyni. Ale aj napriek tomu získate výnimočne chutné (a zdravé) pokrmy.

13.04.2022

Jaroslav Knirsch

Obrázok ku článku Sezóna medvedieho cesnaku - ako z nej vyťažiť maximum

Sezóna medvedieho cesnaku - ako z nej vyťažiť maximum

Strava, ktorú prijímame značne ovplyvňuje naše zdravie. Telo je potrebné správne vyživiť, aby mohlo dobre fungovať. O tom, aký je dôležitý príjem živín a vitamínov, počúvame od detstva. Zároveň vieme, že kvalita ovocia, zeleniny a ďalších potravín, ktoré často prejdú tisícky kilometrov, kým sa dostanú do našej kuchyne nebude ideálna. Záhradku (a čas) tiež nemáme všetci, aby sme si dopestovali čo potrebujeme. Môžeme sa obrátiť na lokálnych výrobcov alebo na matku prírodu, ktorá pre nás sezónne má zdravé prekvapenia. Jedným z nich je medvedí cesnak.

08.04.2022

Jaroslav Knirsch

Obrázok ku článku Čo je to vákuum a prečo ho používame pri skladovaní potravín?

Čo je to vákuum a prečo ho používame pri skladovaní potravín?

Videli ste u kamarátky ako odsáva vzduch z dózy, predtým ako odloží syr alebo šunku do chladničky? Nie ste si celkom istý, o čom takéto skladovanie potravín je? Aké má výhody a prečo má zmysel do toho investovať čas aj peniaze? Potom čítajte ďalej. Dovoľte nám predstaviť vám základné výhody a účel vákuového skladovania potravín.

04.04.2022

Danka Kladivová

Obrázok ku článku Ako správne používať vákuové boxy STATUS

Ako správne používať vákuové boxy STATUS

Uvoľní vákuová nádoba vákuum za pár dní? Neviete koľko vzduchu odsať pri používaní ručnej pumpy? Poradíme Vám ako používať vákuové nádoby, aby ste z nich maximalizovali svoj úžitok. Máme riešenie na všetky problémy, ktoré vás pri používaní vákuových boxov môžu stretnúť. Prečítajte si tipy nižšie a vychutnajte si kvalitné jedlo a organizovanú kuchyňu.

17.03.2022

Danka Kladivová

Obrázok ku článku Legendárne značky - Status - časť 10

Legendárne značky - Status - časť 10

Produkty značky STATUS majú svoj pôvod v Slovinsku, kde sídli malá rodinná firma Status d.o.o. v mestečku Metlika. Jej história sa začala písať v roku 1995, keď bola založená s cieľom priniesť na trh kvalitné kuchynské náčinie, ktoré budú dostupné pre všetkých. V súčasnosti nájdete produkty značky STATUS vo viac ako 40 krajinách po celom svete – od USA cez Európu až po Austráliu a Nový Zéland.

09.02.2022

Danka Kladivová

Obrázok ku článku Unboxing Status vakuovací set HV500

Unboxing Status vakuovací set HV500

S vákuovo zabalenými potravinami sa stretávam v supermarketoch pri každom nákupe. Bolo mi jasné, že vákuové balenie predlžuje životnosť potravín, ale pravdupovediac som sa vôbec nezamýšľala nad možnosťou vákuového uskladňovania potravín v domácnosti. Až som spoznala značku Status a zistila som aké jednoduché a finančne dostupné môže byť vákuovanie u mňa doma.

08.02.2022

Radka Mazáková

Obrázok ku článku Poklady z mojej kuchyne – Starter set Status

Poklady z mojej kuchyne – Starter set Status

Počuli ste už o vákuovaní? Poznáte alebo aspoň tušíte aké sú výhody vákuovania? Radi by ste predĺžili čerstvosť vašich potravín a trápi Vás, že napriek enormnej snahe stále musíte nejaké potraviny vyhodiť? Sama som v tom bola stratená, ako si vybrať, čo budem najviac vákuovať a kopa ďalších otázok.

28.11.2021

Radka Mazáková

Obrázok ku článku Vyťažte z vákuovania maximum! Poznáte tieto funkcie moderných vákuovačiek?

Vyťažte z vákuovania maximum! Poznáte tieto funkcie moderných vákuovačiek?

Vákuovanie potravín je nielen efektívne, ale najmä ekonomické. Dokáže totiž žiadaným spôsobom predĺžiť životnosť potravín a vo finále tak šetrí nielen váš čas, ale najmä finančné prostriedky, ľudské zdroje a životné prostredie. Ak premýšľate o zaobstaraní praktickej vákuovačky alebo rovno celého vákuovacieho systému, overte, akými funkciami vybraný prístroj disponuje. Niektoré vákuovačky totiž zvládnu viac, než sa na prvý pohľad zdá.

06.10.2021

Vendula Vrablová

Obrázok ku článku Vákuovanie pre začiatočníkov: Viete, čo všetko dokážu moderné vakuovačky?

Vákuovanie pre začiatočníkov: Viete, čo všetko dokážu moderné vakuovačky?

Dnešným článkom pokračujeme v sérii o vákuovaní - procese, ktorý umožní uchovať potraviny dlhšie čerstvé a chutné. Hoci si vákuovačky a vákuovacie systémy mnohí spájame skôr s väčšími reštauračnými prevádzkami, v skutočnosti sa títo praktickí pomocníci čoraz častejšie objavujú aj v moderných domácnostiach, kde šetria nielen čas, ale predovšetkým peniaze. Čo všetko vákuovačky teda dokážu? Čítajte ďalej a dozviete sa to!

26.09.2021

Vendula Vrablová

Obrázok ku článku Vákuovanie pre začiatočníkov: Vákuovanie rýchlych jedál vs. dlhodobé skladovanie

Vákuovanie pre začiatočníkov: Vákuovanie rýchlych jedál vs. dlhodobé skladovanie

V predchádzajúcom článku zo série „Vákuovanie pre začiatočníkov“ sme si vysvetlili, ako pôsobí vákuum na potraviny a ako nám pomáha znižovať plytvanie (nielen) v domácnostiach. Takto vedomostne „podkutí“ sa môžeme posunúť o level vyššie a pozrieť sa na to, akú metódu vákuovania by sme mali vyskúšať ako prvú, kedy by sme mali zvoliť boxy a kedy fólie, prípadne čo robiť, ak potrebujeme zavákuovať zdanlivo nezávakuovateľnú potravinu.

27.03.2021

Veronika Zvadova

Obrázok ku článku Vytvárajte obložené misy ako profesionál! Poradíme, ako na ne

Vytvárajte obložené misy ako profesionál! Poradíme, ako na ne

Čaká vás narodeninová oslava alebo si jednoducho chcete pripraviť obloženú misu na víkendové "pozobávání"? Či už riešite slávnostné občerstvenie pre rodinu a priateľov alebo chcete prekvapiť svoju drahú polovičku chutnou maličkosťou, máme pre vás tipy, ako na dokonalú obloženú misu, za ktorú by sa nemusel hanbiť ani profík.

15.03.2021

Vendula Vrablová

Obrázok ku článku Vákuovanie pre začiatočníkov: čo robí vákuum s potravinami?

Vákuovanie pre začiatočníkov: čo robí vákuum s potravinami?

Všetci, ktorí sa aspoň okrajovo zaujímajú o problematiku plytvania potravín a hľadajú jednoduché možnosti, ako ušetriť by mali pri tomto článku zbystriť pozornosť. Dnes sa budeme venovať „problematike“ vákua, vďaka ktorému je možné predĺžiť životnosť potravín až štvornásobne. A možno už aj tušíte, ako. Áno! Jednoduchým odsatím vzduchu...

13.03.2021

Veronika Zvadova

Obrázok ku článku Vákuovanie pre začiatočníkov: osvojte si spôsoby, ako neplytvať potravinami

Vákuovanie pre začiatočníkov: osvojte si spôsoby, ako neplytvať potravinami

Ročne sa na svete vyhodí 1,3 miliardy ton potravín, ktoré by niekde inde mohli zachrániť životy. Kvôli tomuto číslu vyhadzujeme von oknom nemalé sumy peňazí, drancujeme prírodné zdroje potrebné na výrobu potravín, plytváme vynaloženou energiou a prácou iných ľudí. Objemy vyhodených potravín však máme vo svojich rukách a je v našich silách ich zredukovať. Stačí, ak budeme lepšie plánovať, skladovať, budeme sa o problematiku zaujímať a budeme ju chcieť riešiť. Každý z nás môže podniknúť kroky k zníženiu množstva vyhodených potravín. Dnes vám prinášame pár tipov, ako na to...

06.03.2021

Veronika Zvadova

Obrázok ku článku Vákuovanie pre začiatočníkov: Plytváte potravinami? Zistite to!

Vákuovanie pre začiatočníkov: Plytváte potravinami? Zistite to!

Vedeli ste, že priemerný Slovák vyhodí ročne približne 111 kíl potravín? Že vizuálne nepríťažlivé potraviny sa do našich obchodov ani nedostanú a že plytvanie začína už pri pestovaní? Potraviny musia zvládnuť dlhú a náročnú cestu na to, aby sa dostali až k vám domov. A mnoho z nich sa dokonca nikdy nespotrebuje. Aké sú štatistiky a čo môžete urobiť pre ich záchranu?

27.02.2021

Veronika Zvadova